top of page
  • Writer's pictureUredništvo

Šport v paru in njegove mnoge prednosti

Individualizem, v katerega smo vpeti skozi poslovno in zasebno življenje, je do določene mere koristen, kreativen in pozitiven. A hitro se zgodi, da zmanjka občutka za druge, da (naš) svet postane osredotočen le nase in celo egoističen. Tak pa nam na dolgi rok ni v veselje in korist.


Krepitev dialoga, sodelovanja je vseživljenjska veščina. Obstaja mnogo metod, kako se v tej veščini izuriti tako, da je najbolje za vse.


Ena od teh, ki se jo lahko koristi na prijeten način pred službo, po službi, na bolj naprednih delovnih mestih pa celo med delovnim časom, je zagotovo šport.


In sicer šport v paru, šport za dva. Poznate in koristite njegove pozitivne učinke?


Šport-v-paru-fitnes


Kako za šport v paru izbrati partnerja?


Najprej je pomembno, da se odločite za šport v paru po vaši meri.


Kar nekaj jih je na voljo, a o tem trenutek ali dva kasneje.


Nato je potrebno opredeliti vaše športno udejstvovanje: kje boste vadili, kako redno in kaj je morebiten dodatni namen vadbe – poleg blagodejnega razgibavanja seveda.


Če želite okrepiti vaš partnerski odnos, ob enem pa še nekaj koristnega storiti zase, s partnerjem izberita šport po vajini meri.


Ni nujno, da je voden. Če želite več časa na zdrav način preživeti v družbi, lahko svoj »športni par« najdete kar na vadbi oziroma v športnem klubu.


Če pa je dodaten namen poleg gibanja utrditi službene ali poslovne odnose, potem si izberite za svoj vadbeni duet sodelavko, sodelavca ali poslovnega partnerja.


Morda imate lahko s poslovnim partnerjem občasno kar športni sestanek, na katerem prav tako kot sicer lahko opredelite vse glavne naloge in projekte.


Kateri šport v paru izbrati?


Kateri šport v paru je pravi za vas, je odvisno od tega, kaj želite z njim doseči.


Zagotovo je med najbolj priljubljenimi in čustveno obarvanimi športi v paru že zaradi dodatne vrednosti glasbe, ki ga spremlja, brez dvoma ples.


Šport-v-paru-ples

Ples je res krasno gibanje za dva, ki postreže z množico izbire, saj je vrst plesov skoraj toliko, kot je ljudi.


Ples je tiste vrste šport v paru, ki zbližuje dva ne le športno, temveč kot team, partnerja, sodelavca itd.


Nadgraditev sodelovanja je neizbežna, kadar dvema uspe, da zaplešeta sinhrono, kot da bi imela skupno dušo.


Ples je tudi nekoliko drugačen šport v paru od večine preostalih športov za dva, saj poudarja sodelovanje, tekmovanja pa ne.


To je šport, kjer tekmovanje za razliko od mnogih drugih športov, običajno nima kaj iskati.


Za tekmovalen šport v paru sta značilna dvoboj in napeta tekma, a kljub temu brez sodelovanja in upoštevanja določenih pravil tudi tukaj ne bo šlo.


Skoraj vsi športi z loparjem so odlična izbira za tistega, ki išče šport v paru po svoji meri, pa tudi borilne veščine, ki v delu svojega treninga vsebujejo borbo dveh nasprotnikov, spadajo v ta izbor.


Šport v paru je mogoče izvajati tudi zunaj in povsem v lastni režiji. Hoja in tek lahko imata vse prvine kakovostnega gibanja v paru.


Zakaj je šport v paru dobra izbira?


Predvsem zato, ker je šport v paru bolj zabaven, dinamičen in iskriv.


Šport v paru predstavlja tudi večji izziv, saj se je potrebno nasprotniku več čas »posvečati«, da se doseže dober rezultat.


Šport v paru je izredno povezovalen, saj uči veščin dobrega sodelovanja ter zdravega tekmovanja.


Motivacije za zdravo preživljanje prostega časa zagotovo ne bo tako hitro zmanjkalo, kakor je zna, kadar vadimo sami.


Valentinov predlog


Če ste za pravo in zdravo stvar, lahko letos ob valentinovem pustite ob strani podarjanje raznih čokoladnih srčkov in ostalih sladkih, a nezdravih priboljškov, ter za spremembo partnerja, družinske člane ali sodelavke in sodelavce povabite na skupno miganje.


Sprehod, tek, plavanje, partija badmintona, fitnes v dvoje – izbire je še in še več!



 


Pri Vitalnem podjetju se ukvarjamo s skrbjo za zaposlene na delovnem mestu, na naši spletni strani pa boste našli mnogo koristnih nasvetov in napotkov za zdravje na delovnem mestu.


Z našo prodorno ekipo smo v zadnjih 8 letih izvedli več kot 317.000 aktivnosti z več kot 10.200 udeleženci!


V tem času smo še podrobneje spoznali delovanje in izzive, s katerimi se soočajo management, večje pisarne, proizvodne linije, terenske enote in drugi kolektivi.


Če želite narediti korak k večjemu zdravju svojih zaposlenih, nas za več informacij brez zadržkov kontaktirajte. Zaposleni vam bodo hvaležni. Dolgoročno.

85 views0 comments
bottom of page