• Uredništvo

Recept za službeno malico na en, dva, tri!

Updated: Nov 26, 2019


Recept za slastno in zdravo malico je vedno dobrodošel. Pri pripravi pa vseeno zmanjka idej za recept, ki pokrije hkrati kategorijo zdravo, dobro in okusno.Vedno je dobro, da sledimo letnemu času in – če je le mogoče – med sestavinami vsaj delno izberemo sezonske.Ponujamo vam nekaj hitrih in kakovostnih rešitev za malico, prilagodili pa smo jih tudi različnim sistemom prehranjevanja, ki so trenutno najbolj »in«.Vsak recept namreč ponuja alternativno možnost, da sestavino po potrebi nadomestimo s sestavino neživalskega izvora.Če si boste kak recept naredili čisto po svoje, naj vam še namignemo, da je sedaj v razcvetu jesen in so najboljše sestavine za hitro malico tiste, ki so najbolj dosegljive.V obilici je slastnih jabolk, hrušk, morda še dobite kakšno ne preveč zrelo slivo, različnih vrst buč je v izobilju, grozdja in še česa. Pa dober tek!
1. Beljakovinski receptSestavine:


  • Pest mandeljnov,

  • navaden polnovreden jogurt (sojin jogurt),

  • rezina kislega beljakovinskega kruha s semeni.
2. Barvasti sendvičRecept »Barvasti sendvič« je nekoliko drugačen, saj se njegova barva spreminja glede na naše počutje, okus in/ali sestavine, ki jih imamo.Tako lahko na t. i. rumeni dan v sendvič dodamo rumeno papriko in naribano rumeno korenje, na zelenega solato in nekaj rezin bučke, na rdeči dan paradižnik in rdečo papriko, na oranžnega navadno korenje itd.  • Polnozrnata štručka s chia semeni,

  • feta sir (naveden tofu),

  • barva zelenjava po izbiri.
3. Rožnata solata s piščancemZa ta recept moramo imeti malo sreče, da v trgovini dobimo že pred-pripravljeno zeleno solato, ki vsebuje užitne cvetove mačeh.Opcija je tudi, da si cvetje naberemo sami – marjetice so na primer užitne in krasen dodatek k solati, vendar je pomembno, da jih nabiramo v čistem okolju.Sedaj so na voljo tudi cvetni lističi vrtnic, vendar v poštev za recept pridejo le ne-škropljeni.  • Zelena solata,

  • cvetje (mačehe, marjetice, trobentice, vijolice, listi vrtnic …),

  • koščki hitro pečenega pustega piščanca (popečene seitanove kocke) – pripravimo že doma.
4. Najhitrejši in najbolj svež receptNajhitrejši in najbolj svež recept nam pride najbolj prav, kadar se nam mudi in nimamo dovolj časa za pripravo malice na delovnem mestu. Ta recept bi se lahko tudi imenoval »Sadež ali dva«.Zgrabimo prvo jabolko, hruško ali banano, ki jo imamo na dosegu. Lahko tudi dve – po potrebi.Ta malica je polna vitaminov, vendar hitro prebavljiva, zato je mogoče, da boste do kosila morali najti še kak sedež ali kakšno drugo malenkost.
Pri Vitalnem podjetju se ukvarjamo s skrbjo zaposlenih na delovnem mestu, na naši spletni strani boste našli tudi mnogo prehranskih nasvetov, kako si olajšati življenje na delu.


Če pa bi svoje znanje o kakovostnih malicah, zajtrku in dobrem počutju na delovnem mestu radi nadgradili, lahko pri nas najdete mnogo koristnih rešitev in kreativnih možnosti.

59 views0 comments

Recent Posts

See All

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?

Ne spreglejte svežih novic!

Motivirani zaposleni. Zadovoljne stranke. Vitalno podjetje.

Vitalno podjetje, Internacionalni šport d.o.o.

Tehnološki park 22a, 1000 Ljubljana

info@vitalno-podjetje.si

051 339 543

© 2021 Vitalno podjetje