top of page
  • Writer's pictureUredništvo

Uspešen skok v novo leto! Kako vstopiti v novo leto, da bodo konec leta rezultati največji?

Novo leto se je začelo. Novo leto, ki obeta še več na novo zastavljenih ciljev, vizij in projektov. Da bodo prvi dnevi kar se da v podporo celotnemu letu, je dobro, da iz predala – če jih že nimate na mizi – potegnete novoletne zaobljube, ki ste jih napisali kak teden nazaj.


Novo leto - napake


Da bo novo leto uspešno – tako poslovno kot osebno, je ključnega pomena, da z uresničevanjem zaobljubljenih alinej pričnete takoj – ne šele, ko se celotni prazniki iztečejo, ko mine konec tedna in pride ponedeljek.


Delovati takoj oziroma morda še preden nastopi novo leto, je najboljša popotnica, ki vodi v nove zmage!


Da bodo konec leta rezultati največji


Enega od ključev smo vam podali že v uvodu, ostale pa vam ponujamo sedaj.


Kadar vam bodo načrti in cilji za trenutek ušli izpod nadzora oziroma obzorja, je dobro, da se spomnite na ta preprosta vodila.


Dobri rezultati in stabilno počutje na delovnem mestu in doma zagotovljeni!



1. Ne odlašajte z zastavljenimi nalogami, ne odlašajte na jutri, kajti tudi jutri bo pred vami nov »jutri« in z njim nova možnost za izgovor.


Delovati je potrebno danes, tukaj in zdaj! Tudi spali boste bolj sladko, če boste po najboljših močeh sledili temu vodilu.



2. Ne zaženite se preveč. Kadar so pred vami novi načrti, znajo pričakovanja, kadar misli neutrudno bežijo k težko pričakovanim rezultatom, malce razburkati vaše vznemirjenje.


Z njim pa rad pride zelo zaletav začetek, ki mu kmalu upade energija.


Zalet za dolgotrajno uresničevanje načrta skozi pogosto siv vsakdanjik mora biti počasen in stabilen, le tako bo projekt uspešen tudi potem, ko prvo vznemirjenje mine.



3. Majhni koraki vodijo do velikih rezultatov. Sploh če se ob njih upošteva načelo številka dve, bo počasen in dolgotrajen napredek vaš spremljevalec celo novo leto.


Novo leto - majhni koraki


4. Napake so del življenja in hkrati tudi najboljša šola, zato jih je najbolje čimprej sprejeti z odprtimi rokami in brez upora.


Kdor dela in deluje, dela tudi t. i. napake, kdor pa ne, ima čas za kritiziranje in iskanje napak. Napredek pa se lahko zgodi zgolj, če delamo in delujemo.



5. Počitek, čas za kakovosten obrok in trenutki za osebna zanimanja naj bodo dnevno na urniku – in to v zadostni količini.


Tudi poslovni rezultati bodo boljši, če je telo naspano, ustrezno hidrirano in nahranjeno (tudi v službi!) ter duša zadovoljena.



6. Bodite čimbolj avtentični in sledite sebi, kolikor vam okoliščine dopuščajo.


Če ugotovite, da ne morete polno živeti svojega poslanstva ter dosegati samouresničitve, spreminjanje sebe ni vedno rešitev.


Včasih je najboljša in najhitrejša rešitev spremeniti okoliščine!


Na primer preseliti se, zamenjati službo, spremeniti način prehranjevanja, izstopiti iz odnosa itd.



7. Lahkotnejše sprejemanje sprememb – prav tako kot tujih in lastnih napak – bo olajšalo vsak posamezni dan, na koncu pa celotno novo leto.


Pa zavedanje naslednjega tudi. Morda zlajnan pregovor, a še kako držeč: Edina stalnica v življenju so spremembe.



 


Vitalno podjetje je spletna platforma, ki na enem mestu združuje ponudnike športa, wellnessa in izobraževanj, z uspešnimi podjetji, ki želijo nagraditi svoje zaposlene. Za sodelovanje nas kontaktirajte na info@vitalno-podjetje.si 📩

95 views0 comments
bottom of page