top of page
  • Writer's pictureKatja Gantar

Boljše počutje

Kratki in hladni zimski dnevi, delovne obremenitve in stres nam mnogokrat povzročijo, da se počutimo turobno in brez energije. Ker za večje spremembe mnogokrat nimamo ne časa, ne želje, vam predstavljamo nekaj majhnih in učinkovitih sprememb v vsakdanjem življenju, s katerimi boste ponovno dosegli vsesplošno boljše počutje in več energije.


Boljše počutje si lahko izborite že zjutraj. Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, zato ga nikar ne izpustite. Pripravite si raznovrstno hrano, ki pa naj ne bo preveč sladka. Najbolje bo, če si ga pripravite pol ure po prebujanju, pred tem pa dan začnite s kozarcem mlačne vode, ki mu lahko dodate nekaj kapljic limone. Čez dan poskrbite za zdrave, raznolike in uravnotežene obroke. Skušajte zaužijte pet obrokov dnevno, pri glavnih obrokih naj bo veliko sveže zelenjave. Izogibajte se težkim obrokom s težko prebavljivo prehrano in strmite k manjšim in lažjim obrokom, ki bodo dvignili vaš nivo energije.




Poskrbite za kvaliteten spanec in GIBANJE!


Delovne zahteve in naporen urnik nam mnogokrat ne dovolijo dovolj spanja, zato poskrbite, da bo čim bolj kvalitete, pred spanjem opustite brskanje po spletu s telefonom. Mnogokrat zanemarjen efekt je ravno dobro ustaljena rutina spanja, ki bo pomagala pri zanesljivem kurjenju kilogramov.

Redna zmerna telesna aktivnost pa vam bo zelo učinkovito dvignila nivo energije, hkrati pa boste v veliko manjši meri občutili utrujenost in stres. Že sama hoja vam bo pomagala pri tem, da boste zvečer lažje zaspali, najbolj idealno pa je seveda kratka intenzivna vadba, ki vam bo učinkovito požela kri po žilah. Že samo 30 minut dnevno je dovolj!




Ostanite pozitivni


Ostanite pozitivni Pozitiven odnos do življenja je mnogokrat ključen dejavnik za uspeh in boljše počutje. Pozitivne misli vplivajo na dejanja in raven energije, zato se v čim večji meri izogibajte negativnim mislim in dvomom. Tudi v stresnih situacijah vam bo pozitivno naravnan odnos omogočal lažje spoprijemaje z ovirami.


Večja dnevna produktivnost nam zvišuje občutek sreče, zato si namesto brezciljnega gledanja televizije dan organizirajte na način, da naredite nekaj učinkovitih stvari za boljše počutje. Zelo majhne vsakodnevne spremembe, na katere mnogokrat sploh ne pomislimo, vam bodo izboljšale počutje.


Zjutraj uberite drugo pot v službo, uporabite stopnice namesto dvigala, za malico pa si privoščite jabolko namesto čokolade. Presenečeni boste, kako velik in pozitiven vpliv imajo na videz nepomembne malenkosti.

29 views0 comments
bottom of page