top of page

5 stvari, ki jih uspešni ljudje naredijo še pred zajtrkom

Updated: Jan 29, 2019Ste se kdaj vprašali, kakšne jutranje navade imajo nekateri uspešni iz sveta posla in drugih področji? Preverite, katere komponente so najpogostejše v njihovem jutranjem ritualu.

5 jutranjih navad uspešnih ljudi


1. Vstajanje zgodaj zjutraj, še pred sončnim vzhodom

Uspešni ljudje se zavedajo, kako dragocen je čas, zato vstajajo zelo zgodaj zjutraj. Ker se zavedajo, da bo dan poln obveznosti, skušajo zjutraj narediti kaj zase in tako preberejo, kakšno poglavje knjige, meditirajo ali se odpravijo na jutranji tek.


2. Jutranja telovadba

Precej pri vrhu, med najbolj priljubljenimi aktivnostmi, ki jih izvajajo uspešni ljudje je tudi telovadba, bodisi jutranje dvigovanje uteži doma ali pa vadba v fitnes centru. Po izsledkih raziskav telesna vadba v jutranjih urah pomaga zmanjšati stres tekom celotnega dneva in v veliki meri izboljšuje spanje.


3. Kozarec vode z limono

Voda z limono na prazen želodec pomaga pri razstrupljanju telesa, dvigne nivo energije in spodbudi presnovo. Najbolje je, da spijete vodo z limono 15 do 30 minut pred zajtrkom.


4. Najprej opravijo posle s top prioriteto in naredijo načrt za delovni dan

Zgodnje jutranje ure lahko izkoristite tudi za delo na projektu, ki vam pomeni top prioriteto. Predvsem pa naj bi pomagalo tudi to, da zgodnje jutranje ure izkoristite za načrtovanje dneva, ki je pred vami in strukturiranje delovnih nalog. Benjamin Franklin, ameriški državnik, pisatelj in izumitelj naj bi vsako jutro vstajal ob 4. uri in si v miru sestavil urnik za dan, ki je bil pred njim.


5. Meditacija

Uspešni ljudje zahtevajo od sebe toliko kot od drugih, zato se jim je včasih težko ločiti od mentalne liste opravil, ki jih še morajo postoriti in s tem pomiriti svoje misli. Preden odhitijo novim opravilom nasproti, se uspešni ljudje po navadi predajo določeni vrsti spiritualne prakse, kot je na primer transcendentalna meditacija, ki v skrajšani verziji zadostuje že v 20 minutni izvedbi na dan.


Nikoli pa seveda ne pozabijo na zajtrk!

Seveda pa je za produktiven in uspešne dan pomemben tudi uravnotežen zajtrk. Ne glede na to, da ste zagotovo že siti nenehnega ponavljana dejstva, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, pa ga boste zagotovo morali poslušati še vsaj do takrat, ko se bo več ljudi zavedalo, kako pomemben je prvi obrok v dnevu.


Kako pomemben je zdrav zajtrk se zavedajo tudi pri iniciativi Zdrav pri delu, kjer organizirajo posebne dogodke imenovane Zdrav zajtrk, kjer vam bodo postregli z zdravim zajtrkom in spregovorili o pomenu promocije zdravja na delovnem mestu.

Marsikdo med nami je že seznanjen s konceptom promocije zdravja, a se ne zavedamo, koliko pravzaprav ima pomena aktivna rekreacija, povezovanje na delovnem mestu in uspešno reševanje konfliktov. V 3 urni predstavitvi, boste postopoma spoznali zgodbo in možne pozitivne rezultate na vaše podjetje, če se tudi sami odločite za korak proti boljši prihodnosti za vaše podjetje.


234 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page