top of page

Zakaj vsako podjetje potrebuje ambasadorja zdravja?

Updated: Mar 25, 2019



Dobro zdravje je predpogoj za dobro in uspešno življenje in delo - tako za posameznika kot za delovno organizacijo. Skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih je ekonomsko upravičena, saj so zdravi in zadovoljni delavci, ki delajo v varnem in spodbudnem delovnem okolju produktivnejši in ustvarjalnejši, redkeje zbolijo in redkeje odhajajo na bolniško, prav tako pa ostajajo zvesti organizaciji oziroma delodajalcu. V vašem podjetju dovolj dobro skrbite za dobro počutje vaših zaposlenih?


Če na to vprašanje nimate povsem jasnega odgovora, vam pri tem lahko pomagajo strokovnjaki združeni pod imenom Zdrav pri delu, ki skupaj z izkušnjami iz različnih področji tvorijo učinkovito orodje, ki slovenskim podjetjem pomaga vzpostaviti učinkovite programe promocije zdravja in prijazno delovno mesto za zaposlene.


Vzpostavili so uspešno serijo dogodkov Zdrav zajtrk, ki ji bodo v marcu dodali še projekt Ambasador zdravja, preko katerega bodo izobrazili posameznike, kako programe promocije zdravja kot primer svoje prakse prenesti v svoje podjetje.


Kdo so strokovnjaki, ki so ustvarili projekt Zdrav pri delu?

Zdrav pri delu je rezultat sodelovanja strokovnjakov iz različnih področji, ki bodo tudi vodili program Ambasador zdravja.


Jure Cerar, licenciran coach NLP in ustanovitelj Vitalnega podjetja, ki predstavlja personaliziran program promocije zdravja za podjetja.


Kaja Kosec, je ustanoviteljica Zavod za dialog. Kjer izobražuje in usposablja posameznike, skupine in kadre o tem kaj sploh je dialog in kako snovati dialoško komunikacijo.


Maja Rihar, je ustanoviteljica Dobre pisarne, ki ponuja rešitve za zdravo, varno in ergonomsko delovno mesto.


Kaj je namen projekta Zdrav pri delu?

Podjetja se večina ukvarjajo z reševanjem simptomatskih težav (varna oprema, ergonomski čevlji,itd), namesto, da bi se celostno lotilo zdravja. Da pa bi to naredila, morajo v prvi vrsti dobro vedeti kaj pomeni biti zdrav pri delu.


Namen projekta »Zdrav pri delu« je ozaveščanje o promociji zdravja na delovnem mestu.

To ozaveščanje na eni strani poteka vsebinsko, kjer predstavljamo koncept humanizacije delovnih procesov.

Vsak strokovnjak s svojimi specializiranimi znanji prinaša k projektu svoj pogled in pomaga podjetjem vzpostaviti kakovostne programe promocije zdravja na delovnem mestu ter doda svoj košček v mozaik zgodbe projekta Zdrav pri delu.



Zakaj tudi vaše podjetje potrebuje ambasadorja zdravja?

Slovenija je edina v Evropi, ki ima od leta 2011 v zakonodaji umeščeno promocijo zdravja na delovnem mestu. Promocija zdravja je torej še vedno nova stvar in podjetja, ki so utečena v svojih tirih pri uvajanju teh sprememb včasih potrebujejo vzpodbudo in malo pomoči, kako vzpostaviti kakovosten in uspešen projekt.


Zato smo se sodelujoči pri iniciativi Zdrav pri delu odločili, da vzpostavimo program Ambasador zdravja, na katerem bomo posameznike opremili z znanjem in orodji za učinkovite ukrepe znotraj svojega podjetja.


Kaj podjetja pridobijo z izobraževanjem ambasadorjev zdrav pri delu?

  • Personaliziran program zdravja za vaše podjetje.

  • Smernice za učinkovite ukrepe krojene podjetju.

  • Analiza trenutnega stanja v podjetju.

  • Izmenjava praks.

  • Uporabne vaje in ukrepe za izvajanje v podjetju.


Komu je program namenjen?

Program Ambasador zdravja je izobraževanje, ki poteka v 9ih sklopih po 2 uri. Ob zaključku prejmete Certifikat Ambasador Zdrav pri delu. Izobraževanje je namenjeno zaposlenim, kadrovikom, podjetnikom, obrtnikom in menedžerjem, ki želijo biti ambasador zdravja v podjetju in uspešno izvajati promocijo zdravja na delovnem mestu.


Brez skrbi, tudi če kakšen dogodek zamudite se nam lahko pridružite kasneje.

212 views0 comments
bottom of page